Telios, soluții economice și eficiente pentru sănătate

SHARE

Costul sănătății

Inflația în creștere și diagnosticarea în stadii avansate a bolilor grave determină angajatorii să se pregătească pentru creșteri ale costurilor în sănătate, în anii următori.

În Uniunea Europeană, impactul bolilor cronice este accentuat și în creștere alarmantă. Peste o treime dintre cetățenii UE cu vârsta de 16 ani și peste declară că trăiesc cu una sau mai multe boli cronice. Printre europenii de vârstă activă, unul din patru este afectat, iar 37% dintre persoanele cu vârsta de 65 de ani și peste suferă de multiple afecțiuni cronice. Aceste boli reprezintă principalele cauze ale mortalității și dizabilității.

Din punct de vedere economic, bolile cronice reprezintă aproape 60% din cheltuielile pentru sănătate, costând UE aproximativ €115 miliarde anual - aproximativ 0,8% din PIB. Costurile generale ale societății, inclusiv pierderile de productivitate și cheltuielile de îngrijire, sunt substanțiale și se preconizează că vor crește odată cu îmbătrânirea populației (ECDA, 2024).

Costurile pentru accesul la suport pentru sănătatea mintală sunt, de asemenea, o problemă în Europa. Chiar și în sistemele publice, accesul poate fi limitat de listele de așteptare lungi, iar în sectorul privat, costurile variază între 50 și 150 de euro pe sesiune.

                   money healthcare costs

 

Telios, soluții pentru accesibilitate și eficiență

Prin asistența medicală virtuală oferită de Telios Care, utilizatorii individuali și angajații companiilor beneficiază de servicii medicale de înaltă calitate, eficiente și economice. Aceste soluții previn problemele grave de sănătate, reduc cheltuielile pe termen lung și asigură o gestionare eficientă a resurselor financiare, promovând astfel o abordare proactivă și sustenabilă a sănătății.

 

Impactul îngrijirii virtuale asupra inflației și creșterii costurilor în sănătate

Într-un context în care presiunile financiare sunt în creștere, iar accesul la servicii medicale devine mai dificil, îngrijirea virtuală oferă soluții eficiente și accesibile.

Cu o parte semnificativă a angajatorilor europeni anticipând depășirea bugetelor pentru sănătate în acest an, soluții testate precum asistența medicală virtuală și suportul de la distanță pentru sănătatea mintală pot face diferența.

 

                   telemedicine from home Large

 

Iată 3 moduri prin care îngrijirea virtuală poate proteja angajatorii și angajații de creșterea costurilor în sănătate:

  1. Acces eficient la sănătate, fără presiune financiară

Serviciile de îngrijire virtuală, care funcționează independent de asigurările medicale naționale sau private, pot reduce semnificativ costurile, contribuind la gestionarea mai eficientă a resurselor. Acest acces convenabil îi ajută pe angajați să evite vizitele la cabinete medicale, spitale sau camere de gardă, reducând astfel presiunea financiară asupra resurselor sistemului național de sănătate.

În plus, multe dintre vizitele la camerele de gardă ar putea fi evitate printr-o gestionare mai bună a sănătății, prin îngrijirea primară virtuală. Aceste servicii pot sprijini pacienții să își îmbunătățească starea generală de sănătate și să reducă nevoia de vizite costisitoare inutile (atunci când problema de sănătate nu impune deplasarea la un cabinet fizic).

  1. Reducerea costurilor evitabile și productivitatea angajaților

De asemenea, timpul economisit prin accesarea îngrijirii virtuale are un impact pozitiv asupra vieții angajaților și a productivității lor. Accesul rapid la consultanță medicală virtuală elimină necesitatea de a pierde timp pentru deplasări, așteptări în trafic sau în săli aglomerate, ori aranjamente suplimentare, precum solicitarea ajutorului în îngrijirea copiilor.

  1. Costuri reduse sau inexistente

Un procent semnificativ din populația europeană se confruntă cu dificultăți financiare în cazul unor cheltuieli medicale neprevăzute. În timp ce în unele țări europene sistemele de sănătate publice acoperă mare parte din costurile serviciilor medicale, există adesea cheltuieli suplimentare, precum coplăți, tratamente neincluse în pachetul de bază sau consultații în regim privat.

Prin serviciile de îngrijire virtuală cu costuri reduse sau inexistente (datorită accesului facilitat de către angajator), angajații sunt încurajați să acorde prioritate sănătății lor, ceea ce are ca rezultat reducerea stresului asociat gestionării bugetului pe termen lung atât pentru angajați, cât și pentru angajatori.

În concluzie, cu cât aceste servicii sunt utilizate mai des, cu atât mai mult se reduc cheltuielile și grijile inutile.

 

Asistență medicală virtuală de la Telios Care

Serviciile de telemedicină oferă angajatorilor oportunitatea de a promova prevenția în sănătate, de a reduce problemele medicale și costurile asociate, precum și de a combate absenteismul la locul de muncă.

În plus, impactul pozitiv asupra productivității și timpul câștigat de angajați pentru familie - care beneficiază de aceleași servicii medicale fără costuri suplimentare - sunt beneficii semnificative. Totodată, companiile pot gestiona eficient cheltuielile prin soluții scalabile și personalizate, adaptate nevoilor lor specifice.

 

Pentru a afla mai multe despre noi și serviciile noastre, te așteptăm la telios.care sau telios.ro, ori pe rețelele de socializare.

 

Surse date: https://alliancechronicdiseases.org/time-to-lead-global-week-for-action-on-ncds-2024/#:~:text=Economically%2C%20chronic%20diseases%20account%20for,grow%20with%20the%20ageing%20population

https://www.eca.europa.eu/ECAPublications/SR-2024-25/SR-2024-25_EN.pdf

https://www.who.int/europe/news-room/10-10-2024-the-rise-of-telehealth-in-the-european-region--insights-from-norway