Talking Telios: Interviu cu Florin M. Pop, Founding Investor, Telios

SHARE

Florin M. Pop are o experiență de peste 20 de ani în investiții și consultanță de business. Este orientat către independența financiară, asumare de riscuri, precum și către o gestiune atentă și permanentă a finanțelor personale.

Pe lângă rolul său de founding investor la Telios Care, Florin are o serie de proiecte personale în care este implicat ca și Fondator, Angel Investor sau Board Advisor.

În ultimii ani a pregătit, instruit şi mentorat zeci de persoane cu aspiraţii antreprenoriale şi de independenţă decizională şi materială, contribuind astfel la dezvoltarea şi consolidarea culturii şi mediului antreprenorial românesc.

 

 

Ce te-a atras la Telios Care?

Ca investitor urmăresc să investesc în domenii cu potențial mare de creștere,  așa-numite "domenii disruptive" și consider că  telemedicina este unul dintre acestea.

Am început prin a analiza piața americană, acolo unde telemedicina este deja un fenomen matur. Urmăream cu precădere o anumită companie, Teladoc care este cea mai matură companie din Statele Unite și cu cea mai mare notorietate și am considerat că sunt premize bune să investesc în România într-un astfel de business. Oportunitatea a venit chiar prin Telios, unul dintre primele proiecte de telemedicină născute în România.

 

De ce ai investit în Telios?

Am cunoscut echipa, l-am cunoscut pe Philip și am devenit prieteni înainte de a deveni parteneri. Deci în momentul în care am făcut prima investiție în acea primă rundă de pre-seed, eu eram deja prieten cu Philip. I-am cunoscut și ceilalți co-fondatori, am înțeles viziunea lor, obiectivele mărețe pe care le au pentru Telios, ceea ce doresc să facă la nivel național și asta m-a atras.

Mi-a dat încredere să vin alături de această echipă și să îmi ofer sprijinul. Și nu vorbesc doar de capital ci și de experiența și network-ul meu, pe care le aduc în acest proiect ca să-l putem dezvolta împreună.

 

Cum a evoluat compania în acești trei ani?

În prezent ca și Angel Investor, am investit în 15 proiecte de startup, în diferite domenii. Telios este unul dintre cele mai mature. Aș putea spune astăzi, dupa trei ani de activitate, că a făcut cele mai mari progrese, pe mai multe paliere: evoluția echipei, număr de clienți, rezultate financiare, evoluția modelului de business și a parteneriatelor strategice.

Sunt foarte mulțumit de cum a evoluat în acești trei ani, cu perspective de a accelera evoluția în perioada următoare, desigur și cu sprijinul unor investitori care ni se vor alătura în următoarea rundă.