9 idei pentru a îți menține mobilitatea articulațiilor

SHARE

În contextul actual al pandemiei cu coronavirus vă aflați probabil în situația de a lucra de acasă, pentru a limita răspândirea virusului și pentru a asigura siguranța dumneavoastră și a celor dragi.

Pentru mulți dintre noi, acest lucru poate fi ceva nou, care aduce de altfel o mulțime de provocări, în special în ceea ce privește sănătatea noastră. Alimentația haotică, lipsa exercițiilor fizice, pozițiile neobișnuite de lucru la laptop sunt doar câteva elemente care pot să saboteze starea noastră de bine.

birou work from home

 

9 idei pentru menținerea mobilității articulațiilor când lucrăm de acasă:

1. Amenajează un birou într-o camera separată de dormitor, dacă este posibil, cu acces la lumina naturală. Evită să lucrezi din pat sau de pe canapea. Acest lucru suprasolicită coloana vertebrală și poate să genereze durere și tensiune la nivel muscular. Alege un scaun ergonomic sau o minge care îți mențin coloana vertebrală într-o poziție corectă.

2.Improvizează un stand up desk și alternează munca la birou din șezut și din picioare.

3. Ridică-te și mergi prin casă sau pe balcon când vorbești la telefon.

pahar cu apa

4. Hidratarea este esențială când vine vorba de sănătatea articulațiilor. Lasă sticla de apă în bucătărie și încearcă să te deplasezi pentru a bea apă în mod regulat.

5. Țopăie! Fără supărare, dar mama nu avea dreptate când ne spunea că ne fâstâcim prea mult pe scaun. Un studiu efectuat de Mayo Clinic în 2005 susține că mișcările de mică amploare, chiar stând pe scaun pot sa aibă un impact important asupra sănătății articulare.

6. Încearcă să-ți iei pauze regulat, în fiecare oră. Profită sa faci câteva exerciții de stretching cum ar fi întinderile spre tavan, deschiderea brațelor sau arcuirea spatelui.

7.Mergi pe vârfuri și pe călcâie prin casă. E un exercițiu minunat care activează musculatura gambelor și care ajuta la o oxigenare mai bună a creierului.

8. Stabilește-ți ca scop un număr de genuflexiuni în fiecare zi. Poți sa începi cu 10 și să adaugi 5 în fiecare zi. Genuflexiunile sunt un exercițiu ideal care nu necesită echipament special și care angajează toată musculatura corpului, dacă sunt corect efectuate.

9. Și cel mai important, nu uita sa te relaxezi! Încearcă câțiva pași noi de dans, câteva exerciții de respirație profundă, de exemplu, întins pe sol, deschide brațele și cutia toracică alternând cu mișcările respiratorii.


Suntem alături de tine! Pentru cei mai motivați dintre voi, am pregătit un set de exerciții care contribuie la menținerea mobilității articulare, în special a coloanei vertebrale.