Managementul durerii cronice și beneficiile exercițiilor fizice

SHARE

Există milioane de oameni care suferă de dureri cronice și /sau oboseală cronică. Dacă ești unul dintre ei, exercițiul este probabil cea mai bună soluție pentru a îmbunătăți sau pentru a gestiona mai bine simptomele zilnice.

 

Ce ar trebui să faci pentru gestionarea durerilor cronice?

Ideea de a face mișcare poate părea ultimul lucru pe care vrei să-l faci mai ales dacă încerci să eviți durerea printr-un stil de viață inactiv care în timp duce la mușchi mai slabi și articulații mai rigide. Unii oameni simt că atunci când fac mișcare, vor avea dureri și stări de oboseală, așa că evită activitatea fizică. Însă cele mai recente cercetări subliniază că un repaus mai îndelungat nu este benefic pentru gestionarea durerilor cronice. Dimpotrivă, cercetările arată că pacienții cu sindrom de oboseală cronică sau fibromialgie raportează scăderea oboselii, scăderea durerii, precum și scăderea stresului și a altor simptome după începerea unui program de exerciții fizice moderate. În același timp, le-a îmbunătățit percepția asupra sănătății și condiției fizice.

Chiar dacă pot provoca un anumit disconfort la început, antrenamentul și recondiționarea corpului pot îmbunătăți durerea și oboseala pe termen lung. Chiar și persoanele care nu suferă de durere cronică sau oboseală au o anumită durere musculară atunci când încep o rutină de exerciții.

fitness

 

Cum să începi un program de exerciții?

Întâi de toate, este important să discuți cu medicul tău despre dorința de a face mișcare. Este indicat să începi prin creșterea treptată a activităților zilnice obișnuite; de exemplu, parchează mai departe de intrarea magazinului alimentar, renunță la lift, mergi pe scări ori de câte ori poți, ridică-te mai des de pe scaun sau din pat pentru a face activități prin casă sau mergi pe jos până la mall-ul local.

Apoi începe o rutină mai structurată de exerciții, cum ar fi mersul special pentru exerciții fizice folosindu-te de o bicicletă staționară.

Un alt exemplu este Tai Chi, o modalitate excelentă de a începe să faci mișcare dacă ai fost inactiv o perioadă mai îndelungată de timp. Începe cu una sau două zile pe săptămână, 5-10 minute de activitate. Ulterior poți crește treptat până la trei, apoi patru zile pe săptămână și poți crește durata exercițiului. Mergi până la 15 minute, apoi crește cu câte cinci minute în fiecare săptămână sau două, până la 30 de minute sau mai mult. Dacă te descurci bine, încearcă să faci cinci zile pe săptămână sau chiar în fiecare zi, dacă poți. Nu va trece mult până când vei face mișcare 30 de minute pe zi și te vei simți mult mai bine.

Este important însă să îți asculți corpul și să fii blând cu el. Evită să crești prea repede timpul sau intensitatea antrenamentului. Dacă exagerezi, este posibil să nu te simți gata să faci mișcare data viitoare. Consistența exercițiului este mai importantă decât intensitatea lui, mai ales la început.

Dacă ai întrebări despre exercițiile fizice pentru dureri cronice, te rugăm să ne contactezi. Suntem aici să ajutăm.

Text adaptat după eDocAmerica.com, partener Telios Care.